Velikonoce
informace, tradice, současnost
 

Mazanec recept

Mazanec recept

Velikonoční mazanec - recepty krok za krokem

Mazanec odedávna patří k Velikonocům. Je to bochánek vyrobený ze sladkého kynutého těsta, které je obdobné těstu na vánočku a zpravidla obsahuje: hladkou mouku, cukr, máslo, žloutky z vajíček, droždí, mléko, vanilkový cukr, rozinky, mandle, muškátový květ (na rozdíl od vánočky) a citronovou kůru.
Mazanec byl vítanou velikonoční pochoutkou zvláště pro naše předky, kteří se před Velikonocemi postili nejen od masa, ale mnohdy i od mléka a vajec - které právě mazanec obsahují.
Na této stránce naleznete několik osvědčených receptů na velikonoční mazanec. Recepty jsme se ve spolupráci s autory (res. autorkami) snažili koncipovat tak, aby výrobu a pečení zvládli i naprostí začátečníci v pečení. Receptům tedy náleží označení: "krok za krokem".
 
Mohlo by vás zajímat: článek Datum Velikonoc pro následujících několik let, Velikonoční omalovánky pro děti, nebo obecně o čem je Podstata Velikonoc.
 

© Pastorační středisko při Arcibiskupství pražském 2007 - 2009 | O tomto webu

Ikonka na váš web:
Velikonoce